Рууни: Имаме силите да спечелим Висшата лига


Н. Гавазов

Рууни: Имаме силите да спечелим Висшата лига

Капитанът на Манчестър Юнайтед Уейн Рууни е на мнение, че отборът му има силите да спечели титлата във Висшата лига през сегашния сезон. През миналата кампания "червените дяволи" завършиха на седмо място в класирането на Премиършип, изоставайки на 22 точки от своя градски съперник, който триумфира на върха. Юнайтед не започна добре сегашната си кампания, но постепенно започна да подобрява играта си и постигна шест поредни победи.

Благодарение на това "червените дяволи" постигнаха шест поредни победи и извършиха стремителен пробив в топ 4. Рууни е на мнение, че отборът е способен да продължи в този дух и да спечели борбата с Челси и Сити.

"Мисля, че трябва да вярваме, че можем да станем шампиони. В момента изоставаме на осем точки, но навлизаме в един напрегнат и натоварен период и ако успеем да спечелим мачовете си, а другите загубят точки, тогава нищо невъзможно няма да има за нас", заяви Рууни.

"Все още е много рано, но ние ставаме все по-добри и по-добри, резултатите идват, а дистанацията до върха е само осем точки при множество мачове пред нас. Мисля, че Коледа наистина е много важен период за нас. Преди 2 години триумфирахме, когато не играехме много силно, но постигахме резултати и сега също демонстрираме устойчивост", добави нападателят.

"Няколко пъти през този сезон видях как Челси не играе забележително, но постига резултати. Просто трябва да се постараем да постигаме правилните резултати и тогава може да получим увереност, че може и в бъдеще да продължаваме да печелим срещите си. Имаме много млади играчи, с които аз, Майкъл Карик и Дарън Флетчър може да споделим опит. Разполагаме и според мен с най-добрия вратар в света. Де Хеа имаше трудности в началото след идването си тук, но сега показва на какво е способен", продължава Рууни.

"Ван Гаал е страхотен треньор и се държи отлично с играчите, като е много честен с тях. Ние трябва да продължим да побеждаваме. Надявам се, че ще успеем да се върнем на върха и тогава нищо не се знае. Вече проявихме характер, имаше мачове, в които нещата не вървяха както трябва, но ние ги спечелихме, показвайки твърдост, а това е много важно качество", завършва капитанът.

 

  Сподели
35