Солскяер: Рууни все повече започва да прилича на Скоулс


Н. Гавазов

Солскяер: Рууни все повече започва да прилича на Скоулс

Бившият нападател на Манчестър Юнайтед Оле Гунар Солскяер призна, че капитанът на "червените дяволи" Уейн Рууни все повече започва да му напомня на Пол Скоулс. В неделната среща с Ливърпул наставникът на Юнайтед Луис ван Гаал не използва Рууни в нападение. Вместо това Уейн бе изпратен в полузащитата, където помагаше на Хуан Мата и Маруан Фелайни.

Уейн блестящо проведе този мач, самостоятелно откривайки резултата. Солскяер, който има 91 гола на сметката си за "червените дяволи", е на мнение, че на тази позиция кариерата на Руни ще получи второ дихание.

"Мисля, че намерихме нова позиция на Уейн Рууни, с всеки изминал ден той все повече ми прилича на Пол Скоулс. Съдбата на мача бе решена за 20 минути, когато Мата и Рууни с лекота регулираха своите позиции на терена. Юнайтед има нужда от човек, който да разиграва топката и именно с това се занимаваше Рууни", заяви Солскяер.

Бившият наставник на Кардиф също така изрази своето възхищение от играта на вратаря на Юнайтед Давид де Хеа, който спаси няколко опасни положения за гол.

"Навремето съм виждал немалко достойни мачове в изпълнение на Шмайхел и Ван дер Сар - но това, което видях в неделя, бе най-доброто, което някога съм наблюдавал а "Олд Трафорд". Там имаше шест стопроцентови положения, които трябваше да станат голове, но той ги предотврати. Много ми приличаше на Дейвид Сиймън по това, колко смело посреща съперника. Като нападател искаш вратарят да взема решения, които да ти помогнат, но Давид не прояви никаква слабост", заяви Солскяер.

 

  Сподели
53