Моуриньо: В Челси сме решили въпроса със симулациите


Н. Гавазов

Моуриньо: В Челси сме решили въпроса със симулациите

Мениджърът на Челси Жозе Моуриньо определи като "достатъчно добра" играта на отбора в победния мач с Хъл Сити, а също така коментира и темата със симулациите в отбора. Според мнението на португалеца, "тигрите" не са създали никакви опасности за Петр Чех, а изгонването на Том Хъдълстоун не е било преломен момент в мача. Както е известно, във въпросната среща на няколко пъти играчи на Челси се опитаха да си изпросят дузпа и пряк свободни удари, като най-активните в това отношение бяха Вилиан и Диего Коща, които получиха жълти картони, а реферът Крис Фой спести такъв на Гари Кейхил.

Португалският специалист обаче не се съмнява в чистотата на помислите на своите възпитаници.

"Играта ни бе специална - просто достатъчно добра. При нас не възникнаха някакви особени проблеми, не се измениха нещата и когато останахме с човек повече на терена. Както винаги, отборът на Стиви е добре организиран и срещу него винаги се играе трудно, но ние вкарахме бърз гол и по принцип се чувствахме комфортно, без да усещаме каквато и да е заплаха", заяви Моуриньо.

"Еден Азар е забележително момче и имаше възможност да си почине в средата на седмицата, поради това можехме да го наблюдаваме свеж, а винаги е добре да имаш такъв играч на терена. Джон Оби Микел също игра позитивно. За нас отново не игра един голям футболист - този път Фабрегас - но хората, които го замениха, се справиха с голямата отговорност", добави португалецът.

"Струва ми се, че в мача нямаше много физическа борба. Не видях повторението на червения картон и не мога да го коментирам. Относно жълтите картони за нас, трудно ми е да ги коментирам, но се съмнявам в решенията на рефера. През миналия сезон ние захванахме темата със симулациите и аз бях първият, който разговаря с Оскар. Казах му, че трябва да стои на краката си. Но реалността е такава, че много футболисти на други обори прекалено често извършват подобни постъпки. При нас в Челси всичко е чисто в това отношение. Вилиан се намираше в средата на терена и не виждам причина да симулира, а по повод Диего, това не бе гмуркане. Не вярвам и Кейхил да е симулирал. Това голямо и честно момче се е гмурнал? Не го вярвам", завърши Моуриньо.

 

  Сподели
69