Скоулс е впечатлен от академията на Сити


Н. Гавазов

Скоулс е впечатлен от академията на Сити

Бившият полузащитник на Манчестър Юнайтед Пол Скоулс призна, че е възхитен от новия разкошен тренировъчен комплекс на Манчестър Сити. По-рано през седмицата "гражданите" официално откриха комплекса, който е най-големия в Европа и в по-голямата си част е обслужва академията на клуба. Реализацията на този проект е около 200 милиона паунда и Скоулс, като фен на Манчестър Юнайтед, сериозно се опасява, че сега Сити ще се превърне в лидер в региона по търсене и възпитаване на талантливи момчета.

"Когато бях момче, децата, с които играех, бяха убедени, че вариант с Манчестър Сити изобщо не трябва да се разглежда, ако теб те иска Юнайтед. От "Олд Трафорд" не се налагаше да убеждават или да обещават някакви бонуси. Ние сами се натискахме за клуба. След 30 години картината в Манчестър е съвсем друга и аз, като фен на Юнайтед, съм обезпокоен", заяви Скоулс.

"Опитвайки се да оценя това от неутрална гледна точка, трябва да кажа, че постиженията на Сити ме впечатляват, а тяхното въздействие върху младежта на Манчестър започна да расте дълго преди да бъде открита тази академия. Ситуацията се промени и нищо не е гарантирано. Сега Юнайтед със своята история по възпитаване на таланти, трябва да следи и да се бори да не стане втори избор за децата", каза още бившият футболист.

 

  Сподели
111