Моуриньо: Подходихме сериозно към мача


Н. Гавазов

Моуриньо: Подходихме сериозно към мача

Мениджърът на Челси Жозе Моуриньо се изказа след срещата със Спортинг от заключителния кръг на груповата фаза на Шампионска лига, в която лондончани отново показаха класа и победиха съперника си с 3:1. Жозе е доволен от представянето на играчите, които по-малко се появяват на терена през този сезон.

"Подходихме много сериозно към мача, изглеждахме силно и заслужено победихме. Тези, които играят редовно, демонстрираха правилна настройка. Тези, които по-малко се появяват на терена, максимално се възползваха от своя шанс. При 2:1 се появи някаква интрига, но след третото попадение мачът свърши. Победи по-добрият отбор", заяви Моуриньо.

"Коща се опитва да набере форма. Сега се намира в не от най-доброто си физическо и психологическо състояние. Не му достига увереност и желае да я придобие чрез увереност. Той много се движи, постоянно се откриваше, а също така през цялото време търсеше топката и възможности са взаимодействие с крилата и Фабрегас. Сега той изглеждаше по-добре, отколкото в двубоя с Нюкасъл и Съндърланд, поради това тази среща бе много важна за него", каза още португалецът.

"Лофтъс-Чик е отличен играч и позитивен човек, той не се страхува да поема играта върху себе си и да работи с топката. Сега участваше във всеки един епизод на срещата. Получи само 10 минути, но ги проведе с максимално раздаване. В този двубой отборът не бе подложен на натиск, тъй като с огромен резерв оглавявахме групата. Въпреки това той показа своето майсторство и съм убеден, че всеки стадион ще може по достойнство да оцени таланта на момчето. Искам да му пожелая упорито да работи и да не се отвлича от футбола с други неща", добави Моуриньо.

 

  Сподели
86