Венгер: Голямо постижение е, че за 15-ти пореден път играем в плейофите


Н. Гавазов

Венгер: Голямо постижение е, че за 15-ти пореден път играем в плейофите

Мениджърът на Арсенал Арсен Венгер заяви, че е голямо постижение класирането на отбора за 15-ти пореден път за осминафиналите на Шампионска лига. Също така французинът обясни ситуацията с контузените играчи и призова футболистите си да се съсредоточат върху участието си във Висшата лига на Англия.

"Достойно отговорихме на предишната загуба и винаги създавахме опасности когато топката се намираше в нас. До почивката изглеждахме много силни. През второто полувреме малко се отпуснахме, на някои мои футболисти им липсва игрова практика, така че се наложи да извърша две смени. Допуснахме грешки и в средата на терена, но като цяло играхме силно", заяви Венгер.

"Рамзи има проблеми с подколянното сухожилие, но за събота ще е готов. Фламини има проблеми с мускулите, но също ще бъде готов. Подолски? Имаме жестока конкуренция за място в стартовия състав. Имам също така Уелбек, Санчес и Жиру. Няма как да пусна трима нападатели на терена. Той се върна последен от всички след Мондиал 2014, но сега вече навлиза в пик форма", каза мениджърът.

"Сега може да се концентрираме върху Висшата лига. Провдох своя 180-ти мач в Шампионска лига, победихме като гости и за 15-ти пореден път се класирахме за плейофите в турнира. Мисля, че това е голямо постижение. Нека обаче до края на февруари да се концентрираме върху Висшата лига и Купата на Англия. мачът с Хъл няма да е лесен. През февруари ще си изясним ситуацията. Проведохме няколко недобри мача, но имаме много контузени играчи и си плащаме за това. Но като цяло отборът набра ход", завърши Венгер.

 

  Сподели
137