Роджърс: Не мога да искам повече от своите фуболисти


Н. Гавазов

Роджърс: Не мога да искам повече от своите фуболисти

Мениджърът на Ливърпул Брендън Роджърс е убеден, че Рахим Стърлинг не е симулирал в края на мача със Съндърланд. Седем минути преди последния съдийски сигнал англичанинът падна в наказателното поле на противника, но на повторението се видя, че Уесли Браун не докосва Рахим. Наставникът на "червените" отказа да обвини своя футболист.

"Той толкова ярко действа около наказателното поле и просто принуждава защитниците да го фаулират. Може да видите, че Уес Бран се опита да изчисти топката, а Рахим се мръдна в страни. Това не е симулация, но не е и дузпа. Съдията взе правилното решение", заяви Роджърс.

"Първото полувреме бе бавно от гледна точка на интензивността на играта, почти нямаше интересни събития. След почивката започнахме по-добре да пресираме, но за съжаление, не ни провървя. Стремяхме се да опазим своята врата, но бяхме принудени да се върнем към базовите принципи на играта, стараехме се доставим проблеми за съперника на всеки участък на терена. Не мога да искам повече от своите футболисти, те направиха каквото можаха. Отборите, които идват тук, действат много дълбоко, близо до своята врата. Ние трябва да похвалим Съндърланд, те играха много здраво.Феновете са свикнали да виждат купища голове и опасни положения, но сега имаме друг отбор с други играчи", каза още наставникът.

 

  Сподели
111