Ван Гаал получава 150 милиона за втората революция в Юнайтед


Н. Гавазов

Ван Гаал получава 150 милиона за втората революция в Юнайтед

Една от главните теми на сутрешната британска преса в петък стана трансферната кампания на Манчестър Юнайтед през следващото лято - очаква се, че мениджърът Луис ван Гаал отново ще получи огромна сума пари за нови попълнения. Както е известно, през миналото лято "червените дяволи" похарчиха повече от 150милиона паунда за укрепване на състава, привличайки седем футболисти, включително и нападателя Радамел Фалкао, чиито сезон под наем от Монако струва 6милиона паунда на английския клуб.

Според източника на информацията, сега клубът от "Олд Трафорд строи планове за следващото лято. Великолепната финансова ситуация в Юнайтед позволява на Ван Гаал да похарчи повече от 100 милиона паунда, някои издания съобщават за сума от порядъка на 150 милиона.

Трябва да отбележим, че през лятото количеството на заминалите играчи надмина това на пристигналите. Непременно ще има раздели и след края на сегашния сезон, тъй като феновете на Юнайтед разчитат на сериозни попълнения с оглед на предстоящото участие на тима в Шампионска лига.

Сред възможните цели на "червените дяволи" за следващото лято се съобщават няколко имена като защитника на Саутхемптън Натаниел Клайн, защитникът на Атлетико Диего Годин, защитникът на Борусия Дортмунд Матс Хумелс и Дани Алвеш от Барселона. The Guardian добавя в този списък и Ариен Робен от Байерн Мюнхен.

Почти е сигурно, че Ван Гаал ще се опита да подпише и с нападател. През следващото лято Робин ван Перси ще навърши 32 години, а има големи съмнения относно сключване на постоянен договор с Фалкао.

Съобщава се също така, че Андерс Линдегор, Рафаел да Силва, Дарън Флетчър, Андерсон, Нани, Ник Пауъл, Хавиер Ернандес и Анхел Енрикес могат завинаги да освободят ведомостта за заплати в Юнайтед.

 

  Сподели
77