Венгер: Тиери Анри ще се завърне


Н. Гавазов

Венгер: Тиери Анри ще се завърне

Мениджърът на Арсенал Арсен Венгер изрази увереността си, че Тиери Анри някога ще се завърне в лондонския клуб. Тази седмица 37-годишният нападател обяви, че напуска Ню Йорк Ред Булс, с който изтича договора в края на този месец. При това Тиери не поясни какво смята да прави в бъдеше.

Във връзка с това мигновено се появиха слухове, че Анри ще завърши игровата си кариера и ще получи треньорска длъжност в клуба, където е голмайстор за всички времена. Венгер е убеден, че това непременно ще се случи.

"Доколкото знам, той иска малко да размисли по какъв начин да започне следващия етап от живота си. Само искам да кажа, че при мен той започна да излиза титуляр в Монако когато бе на 17. Сега е на 37, поради това зад гърба му са 20 години представяне на високо ниво, а това заслужава уважение и похвала. Не толкова заради постиженията му, а заради отношението му към работата, неговото образцово поведение и концентрация във футбола. Той е прав, че си взема пауза за размисъл. Той е човек на Арсенал. Определено най-добрият период в живота си прекара тук. Някога ще се завърне. не знам в каква роля - сега трябва да помисли над това, в какво направление той иска да направи следващата си крачка", заяви Венгер.

 

  Сподели
92