Матич се опасява, че съперниците ще последват примера на Съндърланд


Н. Гавазов

Матич се опасява, че съперниците ще последват примера на Съндърланд

Полузащитникът на Челси Неманя Матич се опасява, че примерът със Съндърланд може да се окаже заразителен - сега всеки един отбор ще играе срещу "сините" в дълбоко отбранителен маниер. В събота "черните котки" така и не позволиха на нападателите на лондончани и на най-резултатния отбор в лигата да вкара гол. Във връзка с това Матич е на мнение, че "сините" трябва да се научат да предоляват съперници, които дълбоко се отбраняват.

"Сега всеки един отбор ще се опитва да играе срещу нас по този начин. Ние знаем това и сме готови за това. Но ще търсим пространства, за да вкараме. Знаехме, че Съндърланд ще ни създадат проблеми и бяхме готови. Не мисля, че играхме толкова лошо. Те също играха добре, въпреки че се чувствах комфортно и през всичките 90 минути контролирахме играта", заяви Матич.

"Те бяха компактни, техните десет полеви футболисти постоянно се намираха на подстъпите на наказателното поле, заради което бе много трудно да се намерят пространства. Ние не се радваме заради едната точка, но това е по-добре, отколкото да се върнем у дома с нула. Ако не вкарваш, няма как да победиш и подобно нещо не бива да се повтаря срещу Тотнъм, ние трябва задължително да вкараме", каза още сръбският национал.

 

  Сподели
65