Джонсън очаква своето напускане на Ливърпул


Н. Гавазов

Джонсън очаква своето напускане на Ливърпул

Защитникът Глен Джонсън призна, че дните му в Ливърпул, вероятно, са преброени. Преговорите за удължаване на договора, който изтича в края на сезона, не се водят. Към момента Глен е един от най-заплатените футболисти на "Анфийлд", получавайки по 120 000 паунда на седмица. Босовете на мърсисайдския клуб смятат за нецелесъобразно да продължат сътрудничеството си със защитника при тези условия, още повече, че играта на англичанина е далече от предишната.

30-годишният Джонсън, който през 2009 година бе закупен от Портсмут за 18 милиона паунда, няма нищо против това да остане в Ливърпул, но ясно разбира, се шансовете да заслужи нова сделка са прозрачни.

"Преди всичко искам да играя за отбор, който ме иска. Това е елементарно и разбираемо. Видях някакви истории в пресата за това, че са ми предложили договор с половин заплата, но това не е истина. Никой нищо не ми е предлагал. В края на миналия сезон си поговорихме, но нямаше нещо конкретно, което да приема или отхвърля. Клубът знае моята ситуация, но не съм разговарял с клуба и не разговаряме в момента. Те знаят ситуацията и аз няма да се моля. Разбира се, че искам да остана. Винаги съм се наслаждавал на проведеното време тук, но ако не получа договор, аз няма и как да остана", заяви Джонсън.

 

  Сподели
80