Десет от Сити вкараха три на Саутхемптън (видео)


И. Ангелов

Десет от Сити вкараха три на Саутхемптън (видео)

Манчестър Сити превзе второто място на Саутхемптън във Висшата лига на Англия, след като днес победи на гости на "светците" с 3:0 в мач от поредния тринадесети кръг на първенството. Така с 27 точки "гражданите" се намират на 6 от върха и Челси, и на точка пред днешния си опонент. Манчестър Юнайтед има 22 на четвърта позиция.

До почивката на "Сейнт Мерис" голове не паднаха, като и двата тима имаха по две добри възможности за гол. Сити можеше да получи и дузпа за едно препъване на Фонте срещу Агуеро.

В 51-ата минута резултатът бе открит от Яя Туре, когато Агуеро привлече при себе си няколко от бранителите и подаде на халфа на ръба на наказателното поле, а той без подготовка стреля по земя в ъгъла на вратата, като топката се отклони и от Алдервайрелд. 

В 74-ата минута Мангала бе изгонен за втория си жълт картон в мача. И без французина обаче Сити продължи да вкарва. В 80-ата минута Саутхемптън бе наказан за прекалено многото хора, хвърлени в атака, и при една контра Милнър намери Лампард за нов гол през Форстър.

В 88-ата минута крайният резултат оформи Клиши, който вкара първото си попадение за клуба след добро подаване от Агуеро.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
123