Юнайтед в Топ 4 с победа над Арсенал (видео)


И. Ангелов

Юнайтед в Топ 4 с победа над Арсенал (видео)

Манчестър Юнайтед влиза в Топ 4 на Висшата лига след като днес успя да вземе първата си победа на гости за сезона. Това стана на "Емирейтс Стейдиъм" срещу Арсенал, който бе победен с голяма доза късмет. Юнайтед успя да победи с 2:1, но първото попадение дойде дори без точен удар, а с единствения за гостите в мача Рууни реализира на резервния вратар на топчиите.

До почивката голове не паднаха, но Арсенал имаше по-голямата порция от владеенето, много корнери и много положения пред Давид Де Хеа, всеки един обаче завършил с удар в тялото на вратаря. 

В една от редките си атаки през второто полувреме се достигна до меле в наказателното поле в 56-ата минута, в което Гибс и Шчесни се сблъскаха, а топката попадна във Валенсия, който стреля неточно, но Гибс я отклони в празната врата на падналия вратар, който получи и травма и бе заменен от Мартинес.

В 85-ата минута, когато Арсенал се бе пренесъл в полето на гостите, при една бърза контра Ди Мария намери Рууни сам срещу вратаря, а той копна топката над него за 2:0. В добавеното време пък дойде и най-чистото положение в мача, когато Рууни изведе Мария сам от центъра до вратата срещу Мартинес, но той не успя да надиграе вратаря.

В 95-ата минута Оливие Жиру вкара през Давид Де Хеа, когато бе намерен на границата на наказателното поле и с ляв крак той стреля силно в ъгъла на вратаря за 2:1.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
274