Шави: Уилшър е от любимите ми английски играчи


Н. Гавазов

Шави: Уилшър е от любимите ми английски играчи

Звездата на Барселона Шави Ернандес заяви, че полузащитникът на Арсенал Джак Уилшър е негов любим английски играч от сегашното поколение. 22-годишният "артилерист" често е сравняван с испанския маестро по отношение на майсторството, а Шави от своя страна не крие възхищението си към други бивши и сегашни играчи на националния отбор на Англия.

"Моят любим английски играч от сега играещите? Трудно ми е да кажа. В Англия има много таланти, но бих казал, че Джак Уилшър е изумителен играе, много добър. Рахим Стърлинг има блестящо бъдеще, а има и други момчета като Стивън Джерард, Франк Лампард и Джон Тери. Те влязоха в историята в историята на английския футбол, спечелвайки всеки един трофей", заяви Шави.

34-годишният футболист призна, че му харесва Висшата лига, но той иска да остане верен на единствения клуб в кариерата си.

"Висшата лига е много привлекателен шампионат. Например, Ливърпул е отбор, който притежава нещо специално - стадион, фенове, всичко. Но моят приоритет винаги е бил Барселона. Това е моят живот, моят свят. Провървя ми и не искам да променям каквото и да е. Мат Льо Тисие никога не е напускал Саутхемптън и мисля, че това е добре за него. В наши е трудно подобно нещо, но на мен ми провървя в Барселона", добави испанецът.

 

  Сподели
115