Карагър: В Арсенал нищо не се е променило, грешките са едни и същи


Н. Гавазов

Карагър: В Арсенал нищо не се е променило, грешките са едни и същи

Бившият футболист на Ливърпул Джейми Карагър сподели мнението си за слабите страни на Арсенал. Както е известно, през последната седмица критиките към Арсен Венгер отново се появиха. след като "артилеристите" не успяха да запазят преимуществото си от три гола срещу Андерлехт в Шампионска лига, а през уикенда лондончани загубиха мача си със Суонзи във Висшата лига.

Според мнозина, поражението в Уелс е в основаната си част заради Венгер, който не отговори на промените, които Гари Монк извърши с отбора си след откриването на резултата в мача. Карагър напълно споделя това мнение.

"В Арсенал нищо не се е променило, грешките са едни и същи. Отборът сезон след сезон играе една и съща тактика, показва един и същ футбол о допуска едни и същи грешки. В мача със Суонзи те водеха с 1:0, но продължиха да атакуват, а съперникът им ги грабна на контраатака и успя да изравни резултата. Победният гол пък ясно показва слабостите на отбора на Венгер - защитниците на Арсенал не са силни физически, за да могат да се справят с подавания от фланга. Всеки еди спокойно може да разкаже за тези проблеми на "артилеристите", заяви Карагър.

"През първото полувреме се виждаше, че Арсенал изпитва проблеми в сблъсъка си с Монтеро. Всичко би могло да се поправи - Арсенал има Белерини, който няма опит, но е един от най-бързите в отбора. Или Окслейд-Чембърлейн можеше повече да помага на Чембърс в защитата. Венгер обаче толкова много вярва на отбора си и на стила на игра, че реши да продължи да атакува и да не променя нищо. Но резултатът показва, че трябва да се мисли и за защитата", заяви Карагър.

"Всяка година виждаме, как Арсенал излиза да играе свой футбол и губи с 3:0 или 4:0. Проблемите в играта са очевидни, но те могат да се поправят на полувремето. Това обаче не се случва и Арсенал отново губи. Говорим за лидерите на терена, а Арсенал е отличен пример за това. Мертезакер трябваше да каже на Окслейд-Чембърлейн да помага на Чембърс, да поседи в отбрана 15-20 минути докато премине опасността. Но в Арсенал подобни неща не се случват. Няма как да играеш с една и съща схема цял мач. Футболът се промени", каза още англичанинът.

 

  Сподели
91