Асистентите на Венгер недоумяват от тактиката на Арсенал в мача със Суонзи


Н. Гавазов

Асистентите на Венгер недоумяват от тактиката на Арсенал в мача със Суонзи

Членовете на треньорския щаб на Арсенал са посрещнали с неодобрение избора на тактиката на отбора в мача от 11-я кръг на Висшата лига на Англия срещу Суонзи. По данни на източника, някои решения на Арсен Венгер са предизвикали недоумение сред всички асистенти с изключение на Стив Боулд, който отговаря в лондонския отбор за работата със защитниците.

Както е известно, при резултат 1:0 за "артилеристите" наставникът на "лебедите" Гари Монк извърши смени и промени тактическата постройка на отбора, докато Венгер прояви необяснима пасивност на тези промени и в резултат отборът му загуби с 2:1. В треньорския щаб на гостите са а мнение, че при резултат 1:0 французинът не е отдал значение на факта, че Калъм Чембърс не се справяше със задачите си на десния фланг на отбраната. Според асистентите, най-лесното нещо, което Арсен е трябвало да направи е да пусне Начо Монреал отдясно, а Чембърс в центъра на отбраната.

Недоумение буди и това, че Венгер се е доверил на същото съчетание от защитници, които пропуснаха три гола в мача с Андерлехт в Шампионска лига и по този начин мениджърът е позволил на Суонзи да се възползва от слабостите в отбраната на Арсенал.

 

  Сподели
91