Суонзи обърна Арсенал в Уелс (видео)


И. Ангелов

Суонзи обърна Арсенал в Уелс (видео)

Арсенал успя да поведе на гости на Суонзи Сити днес в среща от поредния единадесети кръг на английската Висша лига, но чрез голове от Гилфи Сигурдсон и Бафетимби Гомис във второто полувреме, домакините се върнаха до победата с 2:1 в един мач, изигран под изливащ се пороен дъжд на "Либърти Стейдиъм".

До почивката не видяхме голове днес, като Суонзи се бранеше добре, и разчиташе на бързия Монтеро да организира атаки от ляво. Спорен момент остана едно положение, в което Суонзи поиска дузпа, когато Чеймбърс дръпна Бони в наказателното поле в средата на полувремето.

В 63-ата минута резултатът бе открит, когато в атака с доста бързи подавания, Дани Уелбек бе намерен от дясно, финтира бранител и пусна топката за чакащия на дузпата Санчес, който нямаше как да сбърка. 

Суонзи отговори с пускането на Модоу Бароу в игра в 67-ата минута. Именно той спечели нарушение на прекрасна позиция за Сигурдсон в 75-ата минута, а халфа завъртя топката по прекрасен начин неспасяемо за Шчесни. В 76-ата минута в игра се появи Гомис за Бони, като малко след това при центриране на Монтеро, той се извиси за обрата, надскачайки Чеймбърс.

Така Арсенал остава на точка зад Топ 4 и Уест Хем, както и на точка пред шестия - Манчестър Юнайтед.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
165