Мата носи победа на Юнайтед у дома (видео)


И. Ангелов

Мата носи победа на Юнайтед у дома (видео)

Манчестър Юнайтед достига до шестата позиция в класирането на Висшата лига на Англия, след като днес "червените дяволи" посрещнаха Кристъл Палас на "Олд Трафорд" за срещата от единадесетия кръг на първенството. Домакините победиха минимално благодарение на гол от резервата Хуан Мата във второто полувреме.

В първата част Юнайтед доминираше, като създаде над 10 положения пред вратата на своя опонент. Гостите имаха един единствен удар по противниковата врата, но той пък бе най-доброто положение в мача, когато неразбирателство в отбраната на Юнайтед остави Кембъл сам срещу Де Хеа, нападателят прехвърли вратаря, но топката кацна над гредата на Юнайтед.

Във второто полувреме ситуацията не се промени много до влизането на Хуан Мата в игра за Аднан Янузай в 63-ата минута. Само 4 минути след това с първия си удар от извън наказателното поле той успя да вкара, когато малко отклонение в бранител стана причината Сперони да не успее да реагира добре на лесен за спасяване удар.

В 83-ата минута нов добър удар на Мата от далеч срещна гредата, а топката попадна в краката на Ван Перси на празна врата, като той овладя и опита с десния крак да намери мрежата. Топката обаче се оказа по-близо до тъча, отколкото до гола в тази ситуация. Все пак Юнайтед взе победата си и след кратък период на натиск от гостите в края.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
97