Нюкасъл изхвърли Ман Сити от Купата на лигата


И. Ангелов

Нюкасъл изхвърли Ман Сити от Купата на лигата

Днес на "Етихад Стейдиъм" в мач от осминафиналната фаза на Капитал Уан Къп, Нюкасъл успя да победи Манчестър Сити като гост за първи път от месец септември 2000-ата година. Благодарение на попадения от Роландо Арънс и Муса Сисоко, Нюкасъл победи с 2:0 и изненадващо изхвърли един от фаворитите в състезанието.

Още в 6-ата минута при една контра, гостите вкараха с първия си удар в мача, когато при един дълъг пас от Тейлър, Арънс стреля през краката на Кабалеро за 1:0. В 9-ата минута на срещата Давид Силва напусна игра за Сити с контузия, като бе заменен от Самир Насри. 

До края на първата част Сити имаше няколко добри възможности за гол, но Йоветич изглежда нямаше ден. На почивката Нюкасъл замени Арънс със Сами Амеоби. И след това обаче събитията продължиха да се създават преимуществено пред вратата на Нюкасъл.

Въпреки това в 54-ата минута Обертан матира Кабалеро за отменен поради засада гол. В 75-ата минута обаче Сисоко удвои, когато Амеоби го намери на границата на наказателното поле, той успя да се намери в добра позиция и стреля след няколко слаби влизания от отбраната на Сити.

До края на мача "гражданите" затиснаха своя опонент, но с доста късмет Нюкасъл излезе със суха мрежа от мача.

  Сподели
134