Ван Гаал: Можехме да победим Челси


Н. Гавазов

Ван Гаал: Можехме да победим Челси

Мениджърът на Манчестър Юнайтед Луис ван Гаал сподели мнението си за срещата с Челси от деветия кръг на Висшата лига на Англия, в която двата отбора завършиха при резултат 1:1.

"Казах на играчите си, че имаме сили да спечелим мача, но не успяхме и вината е изцяло наша. Победа над най-добрия отбор в шампионата щеше да бъде добър знак. Не съм удовлетворен, имам чувството, че можехме да победим. Не успяхме да реализираме положенията си. Съперникът вкара след почивката и на нас ни се наложи отново плътно да се сражаваме до последната минута", заяви Ван Гаал.

"Червеният картон по никакъв начин не повлия на хода на срещата, изгонването се случи в последната минута, а ние спечелихме едва втори пряк свободен удар. Наистина, вкарахме от това положение, а Иванович можеше да прикрие Фелайни, но за това по-добре попитайте Жозе Моуриньо. Имахме много положения, но не се възползвахме, след което Челси вкара, стана още по-трудно, тъй като те дълго владеят топката, принуждавайки ни да бягаме без спиране. Организирахме се и заслужихме изравнителния гол. Видях, че може да победим, това го говоря във всеки мач, но сега срещнахме топ отбор и изглеждахме не по-зле", добави холандецът.

 

  Сподели
78