Нюкасъл обърна Тотнъм в Лондон (видео)


И. Ангелов

Нюкасъл обърна Тотнъм в Лондон (видео)

Тотнъм може да загуби позицията си в горната половина на класирането, след като днес в среща от поредния кръг на английската Висша лига, лондонският клуб прие Нюкасъл и след като поведе, бе обърнат в резултата до 2:1 във второто полувреме, благодарение на гол няколко секунди след първия сигнал на втората част от Сами Амеоби, и гол на Айозе Перес.

В първото полувреме Тотнъм владееше топката повече и единствен създаваше атаки на терена. Така в 18-ата минута след меле в наказателното поле и няколко блокирани удара, центриране на Райън Мейсън към Адебайор бе материализирано от тогоанеца за 1:0. До края на тази част Шадли и Ериксен имаха своите шансове.

На почивката за Нюкасъл бяха заменени Обертан и Анита от Амеоби и Кабела. Така с пускането на центъра Нюкасъл изравни, като прекрасен пас от Колбак зад Дайър стана причина резервата да открие. 

Така Нюкасъл се понесе в атака след попадението си и скоро обърна. В 58-ата минута след много добра атака Сисоко премина през трима от опонентите си, преди да предостави топката на Кабела. Резервата овладя и центрира за Айозе, който с глава направи резултата 2:1. За Тотнъм до края се появиха Солдадо и Кейн в опит за изравняване, но това не се случи.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
112