Саутхемптън наказа Съндърланд с осем гола (видео)


И. Ангелов

Саутхемптън наказа Съндърланд с осем гола (видео)

Саутхемптън продължава да впечатлява във Висшата лига на Англия, след като днес задържа позицията си в Топ 3 след Манчестър Сити и Челси, когато прие Съндърланд и победи с невероятното 8:0. При два автогола, голмайстори за тима бяха Пеле с два, Корк, Тадич, Уаняма и Мейн. Тадич се отчете и с 4 асистенции.

В 12-ата минута днес всичко започна с автогол на Сантиаго Верджини, който действа доста странно в ситуацията при атака на "светците". В 18-ата минута Грациано Пеле удвои, когато при нова грешка в отбрана Бъки нацели свой колега и Пеле нямаше как да сбърка от лесна позиция.

В 37-ата минута Корк направи резултата класически след прекрасно центриране на Тадич. В 63-ата минута дойде нов автогол - на Лиам Бридкът, който не се разбра със своя вратар при удар от далеч. В 69-ата Пеле отново се разписа, след нов уникален пас на Тадич. Самият Тадич вкара в 78-ата минута, при нова грешка на отбраната на Съндърланд.

В 79-ата Виктор Уаняма вкара гол с мощен удар, когато Тадич събра четирима около себе си в наказателното поле и изработи гола отново. В 86-ата минута Тадич оформи четвъртата си асистенция, когато върна топката за резервата Мейн за 8:0.

Това е исторически момент за Саутхемптън, който записва най-голямата си победа в елита на Англия в историята.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
92