Челси се надява да се договори с Кедира през януари


Н. Гавазов

Челси се надява да се договори с Кедира през януари

Челси възнамерява да сключи предварителен договор с полузащитника на националния отбор на Германия и Реал Мадрид Сами Кедира. Действащото съглашение на немеца изтича в края на сегашния сезон и е много малко вероятно, че победителят в Шампионска лига ще успее да склони 27-годишният футболист към нова сделка. Вече се носят слухове, че Реал Мадрид е определил наследника на Кедира - с преминаване в клуба от испанската столица е свързвам Лукас Силва от Крузейро. Сами от своя страна може да започне диалог със заинтересованите клубове през януари.

Според съобщенията, Карло Анчелоти предпочита Кедира да остане в Мадрид до края на сезона. Ако обаче за играча дойде оферта от около 10 милиона евро, той ще бъде освободен през януари.

През миналото лято Кедира бе свързван с Арсенал, но полузащитникът поиска заплата от 150 000 паунда на седмица, която лондончани отказаха да му осигурят.

Наставникът на Челси Жозе Моуриньо от своя страна е голям почитател на таланта на Кедира, когото привлече в Реал през 2010 година. Именно отношенията между двамата могат да станат ключов фактор за преминаването на Кедира на "Стамфорд Бридж".

Малко е вероятно Арсенал да възобнови своя интерес към Кедира, дори немецът да намали финансовите си претенции. Но съществува вариант Манчестър Юнайтед да направи опит да подпише с играча на немския национален отбор.

 

  Сподели
49