Възстановяването на Жиру изпреварва графика


Н. Гавазов

Възстановяването на Жиру изпреварва графика

Възстановяването на нападателя на Арсенал Оливие Жиру протича с изпреварване на графика, Французинът трябва да се завърне на футболния терен по-рано от първоначалните прогнози на докторите. Както е известно, в двубоя срещу Евертън през август Оливие контузи глезена си. Очакванията бяха, че играчът ще се появи на терените едва през януари. Сега обае се появиха шансове, че Жиру може да играе още през тази календарна година. Венгер много е доволен от това, как протича възстановителния процес на сънародника му.

"Възстановяването на Жиру протича много добре. Убеден съм, че той изпреварва графика. Операцията премина идеално", заяви Венгер.

Също така мениджърът изрази мнение, че Жиру е способен да играе с новото попълнение Дани Уелбек, когото Арсенал закупи след новината за сериозната травма на Оливие.

"Уелбек и Жиру са способни да играят в центъра заедно или по отделно. Освен това, в Юнайтед Уелбек игра крило с Рууни и Ван Перси. Той е способен да играе и на фланга", добави Венгер.

Между другото, стана известно, че при Уелбек са възникнали някои проблеми с глезена. Дани поиска смяна по време на вчерашната среща на националния отбор на Англия срещу Естония в рамките на квалификационния турнир за класиране за Евро 2015, но Ходжсън остава спокоен по този въпрос.

"Не мисля, че той е контузен. Леко подгъна глезена си и докторите не са безпокоени за него", заяви Ходжсън.

 

  Сподели
106