Венгер: Превъзхождахме, но отстъпихме в детайлите


Н. Гавазов

Венгер: Превъзхождахме, но отстъпихме в детайлите

Наставникът на Арсенал Арсен Венгер изрази мнение, че късметът е изневерил на отбора му в мача с Челси от седмия кръг на Висшата лига на Англия. Блестящото индивидуално майсторство на Еден Азар, Сеск Фабрегас и Диего Коща осигуриха на "сините" победа в дербито с резултат 2:0. Венгер обаче е на мнение, че срещата е била равностойна, а в някои отношения Арсенал дори е превъзхождал Челси.

"Това бе равностоен мач, но в крайна сметка на тяхна страна бе финансовата мощ, която те ефективно използват за привличане на играчи като Диего Коща и Еден Азар, а това прави разликата. Те натискаха нашия вратар повече, отколкото ние техния. Но ние нанесохме повече удари и изпуснахме повече положения за гол. Отстъпихме в детайлите, а тук не ни провървя", заяви Венгер.

"Конфликтът ми с Моуриньо? Просто излязох от техническата зона, защото бях недоволен от сблъсъка между Гари Кейхил и Аексис Санчес и исках да видя какво ще се случи по-нататък. Някой застана на пътя ми и това се оказа той. Няма какво да кажа по този повод. Жозе говори, че можеше да останем с осем човека и аз си връщам комплимента. Не знам, защо Гари Кейхил доигра мача. Не знам, защо Бранислав Иванович доигра мача. Не знам, защо Оскар доигра мача", каза още французинът.

"Обезпокоени сме от изоставането си от Челси с 9 точки, особено с отчитане на класата на отборите, които са пред нас. Но продължаваме да се сражаваме и сега започваме да се готвим за следващия си мач", завършва Венгер.

 

  Сподели
97