Моуриньо: Не мисля, че видяхте Венгер като борец за справедливост


Н. Гавазов

Моуриньо: Не мисля, че видяхте Венгер като борец за справедливост

След победата над Арсенал с 2:0 в мач от седмия кръг на Висшата лига на Англия, наставникът на Челси Жозе Моуриньо похвали своя отбор,а също така обвини съперника в група игра. Головете на Еден Азар и Диего Коща донесоха на "сините" трите точки, макар че териториалното предимство да бе на страната на "артилеристите". Според думите на Моуриньо, неговият отбор е победил наистина класен съперник, който макар и да е играл грубо, е накарал неговите възпитаници да се постараят.

"Това бе труден мач, те започнаха по-добре, но Еден спечели дузпа и откри резултата. Мисля, че в този момент играчът на Арсенал заслужаваше да бъде изгонен. Не ме разбирайте неправилно, реферите проведоха фантастичен мач, но Арсенал можеше да завърши с осем човека. Кошчелни трябваше да получи червен картон. Чембърс можеше да получи втори жълт още през първото полувреме, а нарушението на Уелбек бе за т.нар. "оранжев картон", съобщи Моуриньо.

Португалецът разказа и за конфликта си с Арсен Венгер в началото на мача.

"До терена има две технически зони и той влезе в моята. Ако той го бе направил с цел да подскаже нещо на своите играчи, всичко щеше да е добре, но той притиска арбитъра, за да покаже червен картон на мой играч. Това според мен е неправилно. Не мисля, че сега видяхме Арсен Венгер в ролята на борец за справедливост", добави Жозе.

 

  Сподели
94