Ван Гаал: Справедлив червен картон


Н. Гавазов

Ван Гаал: Справедлив червен картон

Наставникът на Манчестър Юнайтед Луис ван Гаал заяви, че Уейн Рууни ще липсва на отбора, заради очертаващата се дисквалификация от три мача. Именно английският футболист откри резултата в съботната среща от Висшата лига на Англия срещу Уест Хем, но през второто полувреме Уейн получи червен картон за грубия си удар по Стюърт Даунинг. Оставайки с намелен състав, "червените дяволи" с огромни трудности успяха да се доберат до победата с 2:1.

Сега Рууни ще пропусне следващите три мача от Висшата лига: срещу Евертън, УБА и Челси. Играчът ще може да помогне на своите едва за двубоя с Манчестър Сити през ноември.

Ван Гаал съжалява за загубата, но също така смята изгонването на своя капитан за правилно.

"Това бе справедлив червен картон. Мога да си представя, защо постъпи по този начин. Загубата е голяма, тъй като той игра добре и аз бях доволен от него. Мисля, че подобни неща трябва да се извършват по по-дружелюбен начин и това е единственото, което мога да кажа. Определям нарушението като професионално. Може би не искате да чувате това, но в професионалния футбол ти се налага да правиш професионални нарушения", заяви Ван Гаал.

 

  Сподели
38