Моуриньо: Коща почти не тренира


Н. Гавазов

Моуриньо: Коща почти не тренира

Мениджърът на Челси Жозе Моуриньо съобщи, че нападателят Диего Коща е далече от своята най-добра игра и едва може да тренира заради проблеми със своето здраве. В съботната среща с Астън Вила испанският голмайстор вкара осмото си попадение през сегашния сезон във Висшата лига, но проблемите му със задната повърхност на бедрото продължават и това тревожи Жозе.

"Той не може да покаже най-добрата си игра. На практика не прави нищо на тренировките. Просто си почива и възстановява от напрежението, което присъства в мускулите му. Вълнуват ме не головете му, а отборът да вкарва достатъчно за победите. Знам, че когато един нападател вкарва, това е приятно за него и за неговата увереност, особено когато става дума за футболист, който не тренира", заяви Моуриньо.

"Ако той не замине за националния отбор на Испания, тогава ще остане тук и ще получи лечение. Пред него се появява шанс да навлезе в пик форма за Челси и за националния си отбор. Иначе, ако няма такъв период, всичко си остава както досега - Коща ще играе в един мач, другият е под въпрос, а мускулите му са под напрежение", каза още португалецът.

 

  Сподели
54