Ман Сити напред през десет от Шефилд


И. Ангелов

Ман Сити напред през десет от Шефилд

Манчестър Сити прие Шефилд Уенсди в мач от третия кръг на Купата на лигата в Англия. Днес домакините от "Етихад Стейдиъм" успяха да победят своя опонент с 7:0, благодарение на голове от Франк Лампард, Един Джеко, Хесус Навас и Яя Туре. Половин час преди края на гостите бе изгонен Камил Заяте.

В първата част някак не паднаха голове във вратата на Шефилд, като най-близо тук бе с прекрасния си опит Мангала, който нацели горната греда на вратата на опонента. Още в 47-ата минута обаче Лампард откри, когато в типичния си стил той се включи на близката греда, бе намерен с ниска топка от Милнър и това бе 1:0.

В 53-ата минута Джеко удвои след центриране на Навас. Самият Навас вкара още в следващата минута, когато напредна през отбраната на противника и с мощен удар не остави шансове на вратаря.

В 59-ата минута Заяте повали Лампард в наказателното поле и бе изгонен директно, а Яя Туре реализира от бялата точка за 4:0. В 66-ата минута Милнър нацели страничната греда с добър удар. След това той бе заменен от Скот Синклер, като в игра се появи и Дедрик Боята на мястото на Фернандиньо.

В 77-ата минута Джеко реализира за 5:0, когато се извиси при едно центриране на Коларов. В края на срещата поредното попадение вкара младият нападател Анхел Поцо. Буквално секунда преди края Лампард вкара отново и спечели наградата за Играч на мача.

  Сподели
101