Моуриньо: Любовната история между Лампард и Челси приключи


Н. Гавазов

Моуриньо: Любовната история между Лампард и Челси приключи

Мениджърът на Челси Жозе Моуриньо след срещата от петия кръг на Висшата лига на Англия с Манчестър Сити заяви, че историята за любовта между неговия отбор и Франк Лампард е приключила. Както е известно, англичанинът отдаде 11 години от своята кариера на Челси, но тази вечер вкара гол, който лиши бившия му отбор от победата. По всичко изглежда, че Моуриньо е леко нервен от този факт.

"Лампард е играч на Манчестър Сити. Не вярвам в историята за страстта и сърцето, може би съм прекалено прагматичен във футбола. Когато Франк реши да премине в лагера на прекия конкурент на Челси, историята за любовта приключи. Това добре бе прието от феновете. Това е Челси и това е Англия. Хората на Челси никога няма да забравят това, което останалите правят за клуба. Почувствах го, тренирайки Интер. Толкова красива е културата на Челси", заяви Моуриньо.

"Не мисля, че всичко това бе толкова емоционално днес. Когато футболист отива в лагера на прекия ти конкурент, и не се настройва за почивка в мача с бившия си отбор, а за да победи съперника, такъв футболист може да смята бившия си клуб за сърце, но това не е така. Може би всичко ще се промени когато той напусна Манчестър Сити, но сега той искаше да победи Челси", каза още португалецът.

"Доволен съм от отбора си, но допуснахме грешки при гола на "гражданите". Когато играеш с топ-отбори, трябва да се концентрираш във всякакъв аспект. Когато грешиш, теб те наказват. Нас ни наказаха", завърши Моуриньо.

 

  Сподели
152