Пелегрини: Сякаш играхме срещу Стоук Сити


Н. Гавазов

Пелегрини: Сякаш играхме срещу Стоук Сити

Мениджърът на Манчестър Сити Мануел Пелегрини анализира срещата с Челси от петия кръг на Висшата лига на Англия, която завърши при резултат 1:1. Чилийският специалист е на мнение, че противникът е показал игра, която обикновено се демонстрира от средняците в най-интересното първенство на планетата.

"Това не е резултатът, който искахме и който заслужавахме. Срещата много приличаше на мач срещу Стоук Сити. Десет човека се отбраняваха в тяхната половина. Вкараха от контраатака и продължиха да се отбраняват до края на мача. Резултатът не отразява това, с което се занимаваха отборите през всичките 90 минути на терена", заяви Пелегрини.

"Много съм доволен от отбора, защото играхме по един и същи начин от самото начало и продължихме да играем и след изгонването. Не действахме на контраатаки. Много съм доволен от манталитета на отбора. Важно е да играеш като голям отбор, а не като малък. Нямаше да съм щастлив, ако играехме по този начин. Амбициите ни остават същите. На съперниците ни ще им е трудно да ни победят. Днес отборът игра много добре", добави специалистът.

"Бях сигурен, че Лампард ще вкара, ако влезе. Такива неща се случват във футбола. Франк ще бъде много важен за нас. От първия ден той на 100% е въвлечен в процеса. Мисля, че не бе много радостен да вкара гол във вратата на отбор, който е много важен за него, но Франк е голям професионалист", заяви Пелегрини.

 

  Сподели
102