Фабрегас: Феновете могат да ме мразят, но чувствата ми към Арсенал не са се променили


Н. Гавазов

Фабрегас: Феновете могат да ме мразят, но чувствата ми към Арсенал не са се променили

Полузащитникът на Челси Сеск Фабрегас разказа за своя преход в лондонския клуб. Както е известно, през лятото бившият капитан на Арсенал смени "Камп Ноу" със "Стамфорд Бридж", което не се прие много добре от някои фенове на "артилеристите". Фабрегас обаче смята, че е постъпил правилно и не е показал неуважение към бившия си английски отбор.

"Смяната на клубовете е част от играта и феновете не бива да забравят, че Арсенал не се възползва от опцията за моето обратно откупване. Как трябваше да постъпя? Да завърша кариерата си? В никакъв случай. Разбирам, че много в Арсенал се разстроиха по този повод, някои останаха недоволни, други се ядосаха. Но аз трябваше да взема решение. И исках да продължавам да играя футбол, наслаждавайки се на играта и на кариерата си", заяви Фабрегас.

"Прецених, че преходът ми в Челси е най-добрият вариант за мен. Реакция щеше да има при всички положения, независимо от това къде щях да отида. Ако бях отишъл в Манчестър Юнайтед, всички щяха да говорят, че съм отишъл в клуб, който дълго време бе съперник на Арсенал. В Сити - отново щеше да има недоволство. Феновете на Арсенал могат да си говорят каквото си поискат, да ме мразят, но чувствата ми към този клуб не са се променили. След като напуснах, аз следях всички мачове на отбора. Но във футбола всичко се променя. Напуснах Арсенал, защото имах причини. Не се върнах в Арсенал, защото имаше причини", каза още испанецът.

"Отивайки в Барселона, не съм мислил, че някога ще напусна този отбор, но времената се промениха и поради това реших да си тръгна. Исках да се върна в Англия. Арсенал имаше право да ме закупи - това бе записано в договора ми. Клубът можеше да ме върне,но не поиска. Казаха ми, че имат Йозил и нямат нужда от мен. Никакви проблеми. Животът продължава", завърши Фабрегас.

 

  Сподели
114