Торес помогнал на Ливърпул да подпише със Стърлинг


Н. Гавазов

Торес помогнал на Ливърпул да подпише със Стърлинг

Бившият наставник на Ливърпул Рафа Бенитес призна, че нападателят Фернандо Торес навремето е помогнал на "червените" да получат Рахим Стърлинг. В момента Рахим се смята за една от главните надежди на Ливърпул и националния отбор на Англия, но тогава, през 2010 година талантът е бил част от КПР.

Оказва се, че Торес по време на една екскурзия е успял да убеди Стърлинг да дойде в Ливърпул.

"Поканихме Рахим в Мелууд, за да се срещнем с него самия и с майка му. Аз се поразходих с него из базата и му показах нашите условия. Стигнахме до физиокабинета - там бе Фернандо Торес и мисля, че Стивън Джерард. Но Фернандо със сигурност се намираше там. Обясних какво правят Рахим и майка му и споделих с Фернандо своите мисли относно този млад играч. Торес си поговори малко с него, попита го как са нещата при него. Той прояви интерес към Рахим. Стърлинг наистина остана доволен и може да се види, че също и неговата майка. Той бе впечатлен, че един от най-добрите футболисти на отбора се интересува от него", заяви Бенитес.

В крайна сметка, заплащайки 400 000 паунда на КПР, Ливърпул привлече Стърлинг. През следващата година мърисайдци се сбогуваха с Торес, който премина в Челси.

 

  Сподели
70