Ван Гаал: Уелбек е слаб


И. Ангелов

Ван Гаал: Уелбек е слаб

Луис ван Гаал разкри, че е пуснал Дани Уелбек в Арсенал поради причината, че нападателят не бил достатъчно добър за състава. Според менджъра младокът е далеч от стандарта, наложен от Уейн Рууни и Робин ван Перси. 23-годишният премина в Арсенал за 20 милиона евро в последния ден на трансферния прозорец.

"Ние разговаряхме с Дани Уелбек и с Чичарито, още преди да получим шанс да преговаряме с Фалкао. Аз дадох шанс на всички играчи да ме впечатлят с качествата си. Дани Уелбек е в този отбор от 9-годишен. Той игра тук 3 години след Съндърланд, но няма рекордите на Ван Перси и Рууни, а това е стандартът ни. Затова го освободихме - и заради Фалкао, но и заради младите, които могат да заемат мястото."

Същевременно мениджърът заговори, че Фалкао вече се е доказал в неговите очи:

"Днес на тренировки той получи една топка и вкара такъв гол, който показа готовността му да играе за мен. Но като казвам това поставям голямо напрежение над него, това не е добре. Знам, че е трудно да дойдеш в такъв отбор от друго място."

"Как ще наредя толкова играчи? Ние взехме 5 нови и един под наем с опция за закупуване - освободихме 14. Така че няма да е трудно, защото само 6 са нови, а 14 ги няма. Трябва ни и младост, това е философията на Юнайтед."

  Сподели
304