Куртоа: Ще подпиша нов договор


Н. Гавазов

Куртоа: Ще подпиша нов договор

Вратарят на Челси Тибо Куртоа потвърди, че след завръщането си от националния отбор на Белгия възнамерява да подпише нов договор с лондонския клуб. След три успешни сезона под наем в Атлетико, Тибо най-после получи шанс да се закрепи като титуляр в състава на Челси. Засега 22-годишнят белгиец напълно оправдава доверието на мениджъра Жозе Моуриньо.

"Новият договор все още не е подписан. Трудно ми е сега да направя това, тъй като се намирам с националния отбор, но когато се завърна в Челси, може би ще го подпиша", заяви Куртоа.

Стражът също така призна, че не е обсъждал ситуацията с Петр Чех, който надеждно защитаваше вратата на "сините" в продължение на едно десетилетие.

"Не сме разговаряли за тази ситуация, но разбира се, аз знам, че той игра 10 години за Челси, а сега аз играя. За него това не е най-приятната ситуация. Но това е решението на ръководството и мениджъра. Той упорито работи на тренировки, за да бъде готов, когато аз не мога да играя или когато не играя добре. Добре работим заедно. Разбира се, като професионалист и победител ти винаги искаш да играеш във всеки мач, поради това ще видим какво ще реши мениджъра", добави белгиецът.

 

  Сподели
54