Моуриньо: Луис Енрике бе един от моите любимци


Н. Гавазов

Моуриньо: Луис Енрике бе един от моите любимци

Мениджърът на Челси Жозе Моуриньо сподели мнението си за старши-треньора на Барселона Луис Енрике. Португалският специалист сподели мнението си и за Фернандо Торес и Сеск Фабрегас.

"По време на моето пребиваване в Барселона Луис Енрике бе един от моите любимци не толкова в спортен, но и в човешки план. Винаги съм му се възхищавал и съм чувствал към него особена привързаност. Той може да играе отдясно, отляво, в центъра на нападението, на позицията на десети номер. Ако е нужно, той би могъл да играе и на вратата. Форумът на елитните треньори на УЕФА е първата наша среща от моето напускане на клуба през 2000 година. Попитах Луис, дали му харесва да тренира. Той ми отговори, че му харесва. Надявам се, че при него всичко ще се развие добре", заяви Моуриньо.

"Не, не съм говорил с Анчелоти за Шаби Алонсо и Ди Мария. Аз говор само за Челси. Торес? Голям професионалист и прекрасен човек. Липсваше му игрова практика. Аз съм интернист и много исках Торес да играе за Интер, но се надявах, че и в Милан той ще се представи добре. Що се отнася до Фабрегас, играта на Сеск не ме изненадва. Необходима му е адаптация. Може да се каже, че той се формира в Англия. Когато Сеск реши да дойде в Челси, аз много се зарадвах", добави португалецът.

 

  Сподели
84