Роджърс: Балотели е талант от световна класа


Н. Гавазов

Роджърс: Балотели е талант от световна класа

Мениджърът на Ливърпул Брендън Роджърс коментира привличането на нападателя Марио Балотели. Както е известно, днес италианецът пристигна в Англия, за да подпише договора си с вицешампионите и дори проведе тренировка на базата на отбора, а по-късно от английския клуб обявиха трансфера на играча.

"Този трансфер представлява голяма ценност за клуба ин аз мисля, че той е отлично бизнес решение. Никой не се съмнява в качествата на Балотели - това е талант от световна класа. На такава млада възраст той притежава огромен опит с участие на най-високо ниво. Марио вкарваше в Англия, в Италия и за националния отбор на своята страна", заяви Роджърс.

"Убеден съм, че разполагаме с необходимата структура и подходящата среда, за да разкрием целия му потенциал. Тук имаме много силна група играчи, които са съсредоточени върху тежка работа. Марио ще извлече полза от това. С нетърпение очаквам кога ще започнем работа с него и ще помагаме на Балотели да подобри играта си, да прогресира и да се учи на ново. Убеден съм, че привържениците на Ливърпул топло ще го приемат", заяви Роджърс.

По-рано се съобщаваше, че за трансфера на Балотели Ливърпул ще заплати 16 милиона паунда, а самият футболист ще получава в новия си клуб 90 000 паунда на седмица.

 

  Сподели
50