Тери: Чех не се държи като дете, той ще се бори за мястото си


Н. Гавазов

Тери: Чех не се държи като дете, той ще се бори за мястото си

конкуренцията между Петр Чех и Тибо Куртоа за титулярно място на вратата на лондонския отбор. Както е известно, от началото на новия сезон Жозе Моуриньо използва белгийския страж в мачовете на тима, пращайки ветерана на пейката, което породи много спекулации в пресата. Очакванията за скандали и влошаване на атмосферата в съблекалнята на Челси засега не се сбъдват, а наскоро стана известно, че Чех няма намерение да напуска отбора и ще остане в клуба.

"Спасяването в мача с Лестър е много важно за кариерата на Куртоа в Англия. Това е като гола за Диего Коща - много е важно да се покажеш пред феновете откъм добрата си страна. Едва ли може да се подбере по-добър момент: излизане лице в лице, съперникът може да поведе в резултата и Куртоа спасява. Това ще му помогне да се впише", заяви Тери.

"На Чех в момента му е трудно, но той до мозъка на костите си е играч на Челси и по невероятен образ реагира на ситуацията. Това се вижда по отношението му към тренировките. Някои футболисти биха се държали като деца и щяха да започнат да хвърлят играчки извън каляската, но Чех се бие за мястото си. Колко дълго ще се бие? Не знам. Това е важно решение за него и за клуба, но при нас сега играят двата най-добри вратари в света. Петр много години вършеше своята работа и ако Тибо успее да повтори неговите успехи, тогава трябва да приемем това", добави защитникът.

 

  Сподели
55