Моуриньо: Чех е разстроен, но се надявам да остане


Н. Гавазов

Моуриньо: Чех е разстроен, но се надявам да остане

Мениджърът на Челси Жозе Моуриньо сподели мнението си за мача от първия кръг на Висшата лига на Англия срещу Бърни. Както е известно, лондончани направиха пълен обрат и победиха съперника си с 3:1. Португалецът коментира и ситуацията с Петр Чех, изразявайки надежда, че опитният страж ще остане в клуба.

"Когато първи допускате гол в мач срещу толкова силен отбор, това може да удари по вашата психология. Бърнли е праволинеен и физически силен отбор, но като цяло контролирахме хода на мача и показахме своето ниво. На почивката казах на своите момчета, че четвърто попадение ще ни гарантира победа, а гол в нашата врата може да доведе нещата до нервен край", заяви Моуриньо.

"Напълно съм съгласен, че Фабрегас е играч на мача. Той контролираше темпа на мача и вземаше активно участие в ключовите моменти на срещата. Коща създаде първото попадение, това бе важен първи гол. Съдията трябваше да даде дузпа в наша полза, това е несправедливо решение, там нямаше симулация", каза още мениджърът.

"Чех е разстроен от решението ми, но това е футболът, такива неща постоянно се случват. Но той може да е недоволен от мениджъра си, вътре в тима всички трябва да се подкрепят. Надявам се, че Петр не иска да напуска отбора и той няма предложения. Или ще ги отклони, ако получи такива. Много ще се радвам, ако в Челси играят двата най-добри вратаря в света", завърши Моуриньо.

 

  Сподели
142