Манолас е близо до трансфер в Арсенал


Н. Гавазов

Манолас е близо до трансфер в Арсенал

Централният защитник на Олимпиакос Костас Манолас се готви за преминаване на медицински прегледи в Арсенал. Желанието на мениджъра на "артилеристите" Арсен Венгер да привлече в своя тим още един бранител е напълно логично, тъй като Томас Вермален премина в Барселона, а Калум Чембърс може да се разглежда като вариант да играе на други позиции.

"Обезпокоен съм от това. Наложи ни се да проявим изобретателност, купувайки десен защитник и използвайки го като централен бранител. Това показва, че е много трудно да намериш играч с нужните качества за тази позиция. Както казах много пъти, нямаме намерение да излизаме от трансферния пазар и ако получим подходяща възможност, ще се възползваме от нея", заяви Венгер.

Според информации на авторитетния сайт за футболни новини Goal.com, Арсенал се е приближил към решаването на този проблем, практически договаряйки трансфера на Манолос, за когото претендираше и Ювентус. Очаква се, че в най-близко време 23-годишният футболист от националния отбор на Гърция ще пристигне в Лондон за преминаване на медицински прегледи. Трансферът на Коста се оценява на 8 милиона паунда.

Горната информация се потвърждава и от ESPN. "Артилеристите" се намират в добри отношения с Олимпиакос, където през миналия сезон игра под наем Джоел Кембъл.

Стратегическият съветник на Олимпиакос Кристиан Карембьо потвърди снощи пред гръцки медии, че клубът е открит за продажбата на Манолас.

"През последните няколко дни получихме интересни предложения от Англия. Не възнамеряваме да обсъждаме продажбата му за сума по-малка от 8 милиона паунда. Ако получим правилното предложение, тогава сме готови да го продадем", заяви Карембьо.

 

  Сподели
111