Компани: Англия ще играе във финалите на следващите четири Световни първенства


Н. Гавазов

Компани: Англия ще играе във финалите на следващите четири Световни първенства

Защитникът на Манчестър Сити Венсан Компани изрази увереност в това, че националният отбор на Англия в близко време ще започне да жъне успехи на Световните първенства по футбол. Както е известно, обикновено "Трите лъва" тръгват с големи амбиции за големите състезания, но през последните години стана нещо нормално британците да не успяват да покажат добри резултати, които да ги поставят сред фаворитите на големите състезания.

"Хората говорят за невероятни футболни обекти в Англия, но им трябва още две-три години. Необходимо е да се почака. Англия ще играе във финалите на следващите четири Световни първенства поради една проста причина: нито една друга страна в света не влага толкова много ресурси в инфраструктурата", заяви Компани.

"Кое ми позволи да израсна като играч? Не е това, че аз започнах да играя във Висшата лига на 17 или 18 години. Това е нереално. Това е лигата с най-голямо ниво на конкуренция в света. Започнах 17-годишен в Андерлехт, на 17 дебютирах в Шампионска лига и така продължих до 20 години. Ето в това е разликата за мен, Азар, Вертонген, Дембеле, всички играчи от нашия национален отбор. Ние започнахме в по-скромни отбори", добави белгиецът.

"Ако попитате едно 17-годишно момче, къде предпочита да играе - във втора английска дивизия или в холандския елит, 90 % ще изберат първия резултат. Но това не е този футбол, който е в търсене на Висшата лига. Нужно е да се открият границите на разума и да се вземат правилните решения", каза още Компани.

 

  Сподели
91