Моуриньо: Челси е готов да доминира през следващото десетилетие


Н. Гавазов

Моуриньо: Челси е готов да доминира през следващото десетилетие

Мениджърът на Челси Жозе Моуриньо е убеден, че неговият отбор е в състояние да доминира във Висшата лига през следващите няколко години. През миналия сезон, дебютен след завръщането си на "Стамфорд Бридж", португалският специалист нееднократно говореше, че тимът му все още не е готов да спечели титлата. През това лято обаче Жозе ясно определи целта на Челси - спечелване на Висшата лига.

Според наставника на лондончани, Челси притежава състава, който е в състояние да стане доминираща сила не само през настъпващия сезон, но и през близкото десетилетие.

"Притежаваме отбор, който искаме да имаме. Този тим е за утре за следващия сезон, а също така е отбор с големи възможности за следващите пет или десет години. Поради това, на мен много мин харесва моя отбор. Обичам клуба си, защото клубът е великолепен и постигна за мен три цели, които аз поисках: ляв защитник, полузащитник и нападател. На практика, те взеха за мен двама нападатели, защото тук се завърна Дидие", заяви Моуриньо за The Guardian.

"Купихме трима футболисти в лицето на Флипе, Диего и Фабрегас, всички те са на в най-добрия етап на кариерата си, между 25 и 30 години. Тези три опитни играчи са в състояние незабавно да подсилят нашия тим. Отборът става все по-силен и определено ще демонстрира качества на терена, които ние не притежавахме по-рано. Но е ясно, че това е Висшата лига и всеки отбор се стреми да се подобрява, особено на върха. Готови ли сме за това? Готови сме, но това е Англия. В други страни в шампионската гонка участват два отбора, я някои дори един. Тук са пет-шест", каза още португалецът.

 

  Сподели
71