Ван Гаал: Не играхме добре срещу Валенсия


Н. Гавазов

Ван Гаал: Не играхме добре срещу Валенсия

Мениджърът на Манчестър Юнайтед Луис ван Гаал сподели мнението си за снощния двубой с Валенсия. Както е известно, "червените дяволи" изковаха много трудна победа с 2:1, а мачът стана първи за холандския специалист в новата му роля на "Олд Трафорд".

"Получих огромно удоволствие. Излизаш на терена, а феновете пеят твоето име! От друга страна, това е голяма отговорност. Знам, че привържениците много очакват от мен, но няма как за 3-4 седмици да промениш всичко. Играчите също не могат бързо да се променят. Трябва да чакаме, да гледаме и да се развиваме. Да, имаме нужда от време, въпреки че спечелихме всичките си мачове по време на предсезонната подготовка, а това е още по-приятно, гледайки имената на нашите съперници. В мача със Суонзи излизаме с голяма увереност в себе си", заяви Ван Гаал.

"Що се отнася до двубоя с Валенсия, мисля, че това бе най-лошият ни мач досега. Може би момчетата много искаха да покажат качеството на играта, което демонстрираха в САЩ. Имаше много неточни пасове, грешки в отбраната и недобре пресирахме съперника. Впрочем, трябва да отчетем, че Валенсия е много добър отбор. Те уверено държат топката, така че не е лесно да ги пресираш. Освен това доминирахме през по-голяма част от времето, губейки контрол само върху последните 15 минути. Победихе, защото се сражавахме до последната минута и мисля, че това е добър знак. Шоу, Еванс и Валенсия пропуснаха срещата заради травми. Ще видим, дали ще могат да играят в събота", добави холандецът.

 

  Сподели
93