Артета: Дебюши ще успее да замени Саня


Н. Гавазов

Артета: Дебюши ще успее да замени Саня

Капитанът на Арсенал Микел Артета сподели мнението си за напускането на защитника Бакари Саня и за новите попълнения в отбора. Испанският национал е убеден, че Матийо Дебюши напълно ще успее да замени Саня, който през лятото премина в Манчестър Сити.

"Лично на мен Кембъл ми направи много силно впечатление. Той има страхотна техника и нестандартно мислене. Освен това, този нападател е пълен с енергия и ентусиазъм. Той иска да остане в отбора и смятам, че трябва да му се даде тази възможност", заяви Артета.

"Ще ми липсва Бакари Саня, имах отлични взаимоотношения с него и семейството му. Освен това, той бе много уважаван в отбора. Никога не се представяше под нивото си и е много трудно да бъде заменен подобен играч. Но Дебюши изглежда много силен играч, той играе с огромно желание. Това, че в националния на Франция предпочитаха да изпозлват Матийо пред Саня, говори много", продължава полузащитникът.

"Впечатлен съм и от характера на Калум Чембърс, който бързо се адаптира и надеждно играе. Мисля, че той ще донесе много ползи на Арсенал. Относно Оспина, това е много опитен вратар, който отдавна играе в международни мачове на високо ниво и ще конкурира Войчех Шчесни. Мисля, че това ще е от полза за Шчесни", добави испанецът.

 

  Сподели
97