Жиру: Санчес има нужда от време


Н. Гавазов

Жиру: Санчес има нужда от време

Нападателят на Арсенал Оливие Жиру смята, че неговият съотборник и конкурент Алексис Санчс има нужда от време за адаптация. Вземайки участие в няколко предсезонни мача, Санес заслужи място в стартовия състав на "артилеристите" за срещата за Суперкупата на Англия против Манчестър Сити. Чилиецът не стоеше лошо на терена, но Жиру е на мнение, че Алексис ще демонстрира своя най-добър футбол по-късно.

"Играх с него на тренировките. Имаме добри взаимоотношения - както с Месут Йозил, когато той дойде в Арсенал. С такива футболисти винаги е лесно да намериш общ език. Мисля, че му трябва по-големи мачове, за да адаптира своята игра към Висшата лига, но това е нормално, той е фантастичен играч и мисля, че ще проведе забележителен сезон", заяви Жиру.

"Качествата му са по-различни от моите, на Яя Саного и Джоел Кембъл. Той дава скорост и техника в централната зона и забележително завършва атаките. Имаме класен отбор и сега всичко е наред при нас по отношение на количеството, поради което мисля, че ще сме по-силни през този сезон", каза още французинът.

 

  Сподели
154