Венгер: Играхме с увереност в силите си


Н. Гавазов

Венгер: Играхме с увереност в силите си

Мениджърът на Арсенал Арсен Венгер сподели наблюденията си от победата с 3:0 над Манчестър Сити в мач за Суперкупата на Англия. Според френския специалист, за отбора му е било много важно да покаже добра игра и да бъде спечелен трофея.

"Като цяло показахме добра отборна игра. Голът на Рамзи бе добър, но ние наистина играхме като единен отбор. Чембърс до този момент не бе играл като централен защитник. Днес видях определени навици, които той демонстрира. По-рано никога не е играл с Начо Монреал и наистина действаше впечатляващо. Санчес не е напълно готов физически, но през първото полувреме изглеждаше живо и ще е интересно да го гледаме и в бъдеще. Хората, които следят Висшата лига, трябва да са доволни, че имаме толкова силни отбори", заяви Венгер.

"Днес бе много важно да изпълним две цели: да спечелим трофея, макар че той не е толкова важен, и да играем добре. Много се радвам, тъй като показахме класен футбол. Добре започнахме мача и изглеждахме убедително. Отборът игра с увереност в силите си, на мен това ми хареса. За последен път тук губехме с два гола, а сега поведохме с две попадения. Това доказа, че когато отборът е фокусиран, той е способен да спечели всеки един мач от шампионата. Искаме да излизаме с такава увереност във всяка една среща и вяра в себе си", каза още французинът.

 

  Сподели
361