Гулит: Юнайтед няма да играе привлекателен футбол


Н. Гавазов

Гулит: Юнайтед няма да играе привлекателен футбол

Бившият наставник на Челси и Нюкасъл Рууд Гулит предупреди феновете на Манчестър Юнайтед, че трябва да очакват скучен футбол от срана на любимците си през новия сезон. Според мнението на холандеца, неговият сънародник Луис ван Гаал е променил своите предишни методи на работа, които демонстрира по време на Мондиал 2014, а това предполага, че под негово ръководство "червените дяволи" по-скоро ще играят прагматично, отколкото за радост на публиката.

"Луи тотално промени своето виждане за футбола след успеха с холандския национален отбор на Световното. Той смени тактиката, за да успее в Бразилия, а това, което стана сюрприз за нас, помогна на холандския футбол. Но е очевидно, че този успех промени нещо в него. По време на мача с Ливърпул Луис се отказа от своята философия. Дали това ще сработи? Не знам. Юнайтед е отбор, който предпочита да играе привлекателен футбол като Аякс, Барса и Байерн", заяви Гулит.

"Ван Гаал трябва да побърза със сделките на трансферния пазар. Но това няма да бъде лесно, защото конкурентите на Юнайтед също имат много пари. Сега не са онези дни, когато всеки играч отхвърляше всички възможни варианти заради Юнайтед", каза още холандецът.

 

  Сподели
36