Арсенал отнесе Ман Сити и Къмюнити Шийлд (видео)


И. Ангелов

Арсенал отнесе Ман Сити и Къмюнити Шийлд (видео)

Арсенал спечели Къмюнити Шийлд срещу Манчестър Сити с 3:0 в традиционната среща, която открива кампанията преди английската Висша лига. Отново право да получат участие в срещата придобиха шампионът на лигата от последната година - Ман Сити, и носителят на ФА Къп, в лицето на Арсенал.

Артилеристите започнаха добре срещата, като задържаха топката повече от своя опонент. След няколко ситуации пред двете врати обаче гол вкара Санти Касорла. Това стана в 21-ата минута, когато Уилшър подаде на Касорла на позиция извън наказателното поле, а той успя да стреля през човек и да прати топката далеч от Кабайеро.

В 42-ата минута Аарън Рамзи удвои, когато Саного задържа топката, тя отскочи от краката му на пътя на халфа, който си нагласи топката и стреля в долния ляв ъгъл. На почивката за Арсенал се появиха Окслейд-Чембърлейн, Монреал и Жиру на мястото на Санчес, Косчелни и Саного, а за Сити Насри даде мястото си на Силва.

Около 60-ата минута Яя Туре и Джеко бяха заменени от Милнър и Сукулини, но нищо не се промени на терена. В 62-ата минута Арсенал стигна и до третото си попадение, когато Жиру получи пас далеч от вратата, съхрани кълбото от свой опонент и с прекрасен удар матира Кабайеро.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
177