Бейнс: Постъпих правилно, че не преминах в Юнайтед


Н. Гавазов

Бейнс: Постъпих правилно, че не преминах в Юнайтед

Защитникът на Евертън Лейтън Бейнс разказа, защо е решил да остане и да продължи договора си с клуба. Както е известно, англичанинът дълго време бе преследван от Манчестър Юнайтед, но не само, че се отказа от възможността да играе за рекордьора по титли във Висшата лига на Англия, но подписа и нов договор с "карамелите".

"През последно време Евертън успява да запази най-добрите си играчи. Всички, които бяха свързвани с преход в други отбори, останаха и подписаха нови договори. Например, Баркли, Коулмън и Стоунс можеха да си тръгнат, но те искат да се развиват тук, в Евертън. За мен това е много важно", заяви Бейнс.

"Когато продължавах договора си, Роберто Мартинес ми каза, че именно такава стратегия е планирал. Аз продължих договора си след като се случи тази история за интереса на Манчестър Юнайтед към мен. Решаващият момент не бе, че не преминах в Манчестър Юнайтед, а това, че подписах нов договор. Имаше два варианта. Можех да подпиша през лятото и да пресека всички слухове, но не исках да го правя. Също така можех да играя през последната година докато изтече договора ми. Но не исках да го правя. Чувствах, че постъпвам правилно. Иначе не бих подписал ново съглашение", каза още англичанинът.

 

  Сподели
198