Венгер: Преди години щяхме да продадем Йозил и Санчес


Н. Гавазов

Венгер: Преди години щяхме да продадем Йозил и Санчес

Мениджърът на Арсенал Арсен Венгер увери феновете, че периодът, през който клубът е бил принуден да продава, вече е останал назад. Според мнението на Венгер, Арсенал е преодолял трудните за себе си времена и сега не само, че успява да задържи звездите си, но отново да претендира за най-големите имена във футбола.

"Определено станахме по-малко уязвими. За последните две години купихме Месут Йозил и Алксис Санчес. Преди пет години щяхме да загубим Йозил и Санчес. Погледнете, сегашният Саутхемптън го потвърждава. Какъв отбор имаха миналата година... А преди това за тях играеха Чембърлейн, Уолкът и Гарет Бейл. Те могат да кажат, че се намират в положението, в което ние бяхме преди няколко години, когато други клубове ни превъзхождаха във финансово отношение", заяви Венгер.

Независимо от бодрия тон на французина, Арсенал все пак претърпя сериозна загуба това лято - защитникът Бакари Саня се отправи към Манчестър Сити. Арсен обаче смята това за изключение.

"До идването му тук никой не го познаваше, той направи кариера и стана футболист от националния отбор на Франция. Уважавам Саня, защото до последния си ден на своя договор той бе суперпрофесионалист. Да, след това реши да замине нанякъде, но бе готов да умре на терена, за да отработи договора си и аз го уважавам за това. Направих му предложение, за да остане с нас за още три години, но той избра Сити. Дали е направил своя избор много по-рано? На мен ми се струва, че той отдавна се е бил уговорил за това", каза още французинът.

 

  Сподели
116